Különleges cserepes növény a kefevirág. Amennyire egyszerű a gondozása, annyira mutatós ez a piros keféhez hasonlító virágokkal ékeskedő növény. Gondozása egyszerű, de érdemes megfogadni pár tanácsot, mielőtt beszerezzük. Amikor megvásároljuk, még vi
Konyha Light ... A leander gondozása ... A leánder a Földközi-tenger partvidékén honos, ahol bőségben teremnek a mítoszok. A növény latin neve: Nerium oleander, ez pedig Néreuszra, a vizek görög istenére utal. Az ő lányai voltak a hableányok, a Nerei
Ne feledjük, hogy az avokádó termése fáról származik, így tulajdonképpen mi magunk is fát nevelünk, jóllehet, eltart egy ideig, amíg a növény eléri egy fa magasságát. Az sem valószínű, hogy a fánk teremni fog, de ha mégis, elképzelhető, hogy az íze n
A hálót nem terítem közvetlenül a növényekre,hanem kis fa tartókra tűzöm,akár gallyakra.Az a lényeg,hogy legyen légjárat a növény és a rasel háló között.A túlnapozott növény szárad, kifehéredik,ezért folyton figyelni kell és időben lépni.
Egy szerencsét hozó növény: négylevelű madársóska. 2020/01/7 ... budapest dekoráció divat DIY dizájn fa fal felújítás fürdőszoba gyerekszoba ház kert kialakítás konyha lakberendezés lakás modern növény otthon szín szürke tanács terasz tipp trend táro
Néhány napon belül gyorsan elveszíti rugalmasságát, és nyúlós filmet hoz létre, amely abszolút jelzője annak, hogy a növény már nem ehető. Az általános főzési módszerek között szerepel a gőzölés és a forralás, de a Fiddlehead- páfrány leginkább olíva
A levelek felszínén található apró lyukacskáknak fontos szerepük van: az anyagcsere fő szerve, ezen keresztül képes a növény vizet felvenni, és leadni is. A sötétzöld pozsgás levelei tárolják a felvett vizet. Pozsgafa gondozása, szaporítása
Nagyon szép növény - dracaena, az otthoni gondozása nem bonyolult. Egyes országokban ez a "boldogság fája". A növény kapott egy nevet, annak a legendának köszönhetően, amelyben egy katona, aki beleszeretett egy főpap lányához, az esküvőre való beleeg
Tavasszal pótoljuk a növény mész igényét, és legközelebb csak következő évben tegyük meg megint. Ugyanis az encián nem szereti, ha egész évben adagoljuk számára a meszet. A növény felveszi a számára kellő mennyiségű meszet, ami kitart egész idényben.
A növény fanyar ízű levelei a francia konyha nélkülözhetetlen fűszernövényévé váltak, amelyeket általában nehezebben emészthető levesek, sültek, vadhúsok ízesítésére használnak. Érdekesség, hogy a növény a nevét a görög thymos (bátorság) szóból kapta